I dette innlegget skal det handle om hvordan du enkelt kan opprette en nettbutikk som jeg har lært i denne andre delen av faget digitalisering. Jeg hadde sett frem til dette, og har lært utrolig mye nyttig og relevant i løpet av denne tiden. Enklere enn man tror. Kan jeg, kan du!

Veien til en fungerende nettbutikk!

For det første trenger man en digital tjeneste som tilbyr opprettelse av en nettbutikk. Vi fikk vite at vi kunne velge mellom en digital tjeneste som www.shopify.com og www.woocommerce.com. Vi ble anbefalt av forelesere å bruke Shopify fordi tjenesten er enkel og lett å bruke for oss nybegynnere.

Så hva er shopify?

Shopify er rett og slett en digital tjeneste som tilbyr opprettelse av nettbutikk. Vi tok selvfølgelig i bruk Shopify, og det var veldig brukervennlig og enkel. Det var bare å følge instruksene som var veldig selvforklarende. Det var lett å sette ting som kategorier, det var enkelt å legge til produktene, det var lett å endre på prisene, det var lett å forstå ting. Så personlig anbefaler jeg sterkt å bruke Shopify som nybegynner dersom man skal opprette en nettbutikk. Så der har vi en velfungerende nettbutikk.

Dropshipping eller et lite varelager?

Hva er dropshipping?

Dropshiping fikk vi høre i forelesning. Dropshopping er på en måte en leverandør som leverer varene for deg som vi har koblet opp mot nettbutikken vår via Oberlo.

For eksempel; En forbruker foretar bestilling fra vår nettbutikk, leverandører mottar bestillingen og sender produktene til kundene.

Vi tenkte første å bruke til sammen 3 000 kr på å kjøpe inn produktene vi tilbyr. Men etter at vi fikk vite om droppshipping ville vi teste denne tjeneste ut. En av grunnen til at vi ville prøve dropshipping var at det vært lave kostnader.  

For å kunne benytte Dropshipping måtte vi installere en App-tjeneste Oberlo via Shopify. Denne tjeneste gjør at vi kan koble opp produktene vi ønsker å selge i nettbutikken vår. I likheten med Shopify var Oberlo også veldig brukervennlig. Vi kunne bare søke produktene i Oberlo og dermed trykke på ‘’Ad to import list’’ deretter kunne vi endre navnet, prisen, beskrivelsen og koble opp produktene i nettbutikken vår.

Nødvendig verktøyene

For å optimalisere nettbutikken trengs det ulike tekniske verktøyene som MailChimp og Stripe. Dette er de mest nødvendige verktøyene som trengs for å kunne drive en nettbutikk som jeg har lært i forelesningene.

MailChimp

MailChimp er et digitalt verktøy som kan installeres via Shopify. Dette verktøy tjenesten gjør at vi kan samle inn kunder ved å sette det opp en newsletter på nettbutikken, dersom kundene ønsker å abonnere på nettbutikken. MailChimp lagrer alle e-postadressene, og dermed er det veldig smart måte for nettbutikken å oppdatere kundene med nye produkter og kampanjer på e-post.

Som jeg har lært i timen er E-postmarkedsføring en veldig effektiv måte å markedsføre nyheter, tilbud og kampanjer på. E-postmarkedsføring hadde veldig høy ROI, ifølge statistikk som vist i forelesning. ROI står for ‘’returns on investment’’ det betyr hvor mye man tjener for hver brukt markedsførings krone. For mer om e-postmarkedsføring les gjerne mer på forrige blogginnlegget mitt.

E-postmarkedsføring er en smart markedsføringsstrategi på grunn av lave kostnader. dersom budsjettet er stramt kan man ta i bruk e-postmarkedsførings ved å innsamle e-poster via ved å bruke MailChimp som man kobler opp på nettbutikken.

Stripe

Stripe er en digital betalingstjeneste som kan installeres på Shopify. Vi har testet ut dette verktøyet, og det var enkel å sette opp og var selvforklarende. For å sjekke om det funger kjøpte vi produktet selv, og ser om pengene kommer inn på kontoen eller ikke. Det viste seg at pengene kom inn på konto som forventet, og dermed kunne vi dele nettbutikken med venner og bekjente.

Så for å optimalisere nettbutikken med betalingsløsning, kan man ta i bruk Stripe ved bare å installere på Shopify og følge instruksene. Når noen bestiller varen på nettbutikken vår vil vi få varsel på orders på Oberlo, og dermed er det vi som må gjøre jobben videre. Men det er var veldig enkelt, eneste vi trenger var å legge til Oberlo extension som gjør at vi bare trenger å trykke på en knapp ‘’Order product’’ så vil denne tjeneste legge til produktene via Aliexpress som er bestilt av kundene, deretter følger vi instruksene og betaler vi selv for produktene.

Dette er alt en trenger for å kunne opprette en velfungerende nettbutikk. Digitale verktøytjenestene som jeg har nevnt er både smarte og effektive for å kunne gjøre nettbutikken mer optimalt.

Kilder:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shopify (Bilde)

https://www.oberlo.com/  (bilde)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mailchimp (bilde)

https://www.shopify.com/stripe (bilde)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *